NMK Larvik

På to og fire hjul siden 1931

Vinner av norgescupen – nå bygger Ken Thomas(NMK Larvik) egen bil!

Oct 5, 2021

Morten Slåen fra Trøndelag og co-driver Ken Thomas Topel (43) fra Brunlanes ble forrige helg sammenlagtvinnere av Norgescupen i biltrial, i klassen Pro-modified.

Duoen kjører en Jeep med V8-motor, som har portalaksler og 40 tommer hjul. De unngikk å kjøre i stykker bilen i løpene.

Cupen har blitt kjørt over fire runder i august og september. De to første rundene, som skulle gått i Trøndelag, ble avlyst på grunn av korona-pandemien.

De fire tellende rundene ble kjørt med to runder i Kristiansand og to på Brokelandsheia. Der ble det en førsteplass, to andreplasser og en tredjeplass – som til sammen holdt til seier.

– Morten Slåen er en dyktig sjåfør med mange års erfaring. Samarbeidet mellom oss fungerer veldig bra underveis i løpene, sier Ken Thomas Topel.

I siste runde var de uheldig da bilen traff et tre på vei oppover en fjellknaus.

Ken Thomas Topel (t.v.) og Morten Slåen etter premieutdelingen

i Kristiansand søndag.Foto: Privat

– Bilen havnet på taket i den siste seksjonen. Da var det vinn eller forsvinn og vi trodde at sammenlagtseieren ville ryke. Men heldigvis holdt det, sier han.

Ken Thomas Topel har deltatt i Norgescupen tidligere, både som co-driver og med egen bil, men dette er første gang han har gått helt til topps.

I år blir siste året hans som co-driver. Han bygger ny bil, som han satser på at blir klar til neste års løp. Da har han håp om å kjøre deler av Norgescupen på hjemmebane.

(Kilde Østlands Posten, www.op.no)