NMK Larvik

På to og fire hjul siden 1931

Ib Kragh: ”Skønt at være tilbage i Norge.”

Sep 11, 2023

Artikkel fra Rallysiden.dk finner dere her!

𝐈𝐛 𝐊𝐫𝐚𝐠𝐡: ”𝐒𝐤ø𝐧𝐭 𝐚𝐭 𝐯æ𝐫𝐞 𝐭𝐢𝐥𝐛𝐚𝐠𝐞 𝐢 𝐍𝐨𝐫𝐠𝐞.”
Det var ikke kun pokalen for den samlede tredjeplads i weekendens Rally Larvik, som fik Ib Kragh til mandag morgen at vende tilbage til værkstedet i Juelsminde med et stort smil på læben.

”Det var skønt at være tilbage til et rally i Norge,” siger rallyveteranen. ”Det var et godt rally, hvor man som mandskab blev udfordret på det sportslige plan, men også et rally, hvor vi som team virkelig følte os velkomne.”

”Officials mødte os bare med det helt store smil på. Imødekommende og hjælpsomme ved den tekniske kontrol. Det var en herlig måde at blive behandlet på som aktiv. Det er lang tid siden, jeg har prøvet det.”

Det var også lang tid siden, at Ib Kragh sidst have kørt rally i Norge. I år var det tredje gang, han deltog i Rally Larvik efter starter i 1999 og 2005, men også tidligere har han besøgt landet. I 1990 deltog han som en del af juniorlandsholdet i Finnskog Vinterrally, og i 2018 startede han i Rally Grimstad.

”Men ligesom de andre gange, hvor jeg har kørt i Norge, var det nogle supergode hastighedsprøver, som mødte os,” siger Ib Kragh, der denne gang havde Jeannette Kvick som co-driver. ”Jeannette gjorde det bare til UG, men sådan et svært rally var også en udfordring for os begge, når det var første gang, vi skulle køre sammen. Men for hver hastighedsprøve, vi kørte, gik samarbejdet bedre og bedre.”

De kuperede terræn udfordrede dog Ib Kragh på et specielt punkt.

”Sæderne i Hyundaien har vi placeret langt nede i bunden af bilen, for det passer godt til de danske løb, men her hvor der var mange toppe på hastighedsprøverne, havde jeg svært ved at se ud og vurdere vejforløbet,” forklarer Ib Kragh. ”Selv om Jeannette kom præcist med noterne, så var det svært at angribe f.eks. de sving, hvor det var på toppen, man skulle dreje. Under pausen prøvede vi at justere på sæderne. Vi kunne ikke hæve dem, men ændre vinklen, så jeg sad lidt højere, men det betød så også, at jeg kom til at sidde tættere på rattet. Det var ikke ideelt, men det var bedre.”

Ib Kragh og Jeannette Kvick sluttede på en generel tredjeplads efter de to lokale mandskaber, Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen og Anders Grøndal/Veronica Engan. På de to sidste af de i alt ti hastighedsprøver slog de sidstnævnte mandskab.

”Jeg havde ikke planer om, at jeg skulle vinde generelt, for Frank Tore og Anders er dem, som kører stærkt i norsk rally, men Anders havde vi godt fat i til sidst,” siger Ib Kragh. ”Men det var ikke kun hastighedsprøverne, som gjorde Rally Larvik krævende. Man kører fem hastighedsprøver i træk, inden der er servicepause, så man lægger ud med en fuld tank, og så gælder det bare om at køre. Jeg havde ikke spekuleret på, at jeg sidder så langt nede, men det bliver til nogle timer i rallybilen, når man forlader servicepladsen ved 9-tiden og først vender tilbage dertil ved 13-tiden. For så lidt senere at køre de fem samme hastighedsprøver igen.”