På to og fire hjul siden 1931

Offisiell pressemelding fra NMK Larvik og Rally Larvik 2023

Sep 3, 2023

Rally Larvik 2023 ble en suksess med tusenvis av tilskuere langs krevende og fine asfaltveier

Lørdag arrangerte NMK Larvik Norges mesterskaps og Nordisk Mesterskaps runde i rally. For første gang på mange år ble årets rally kjørt i full skala versjon, det vil si at de fleste av veiene vi brukte for noen år tilbake var grunnlag for årets trase. Rally Larvik er en av to asfalt rally i NM serien 2023. Det andre er Rally Grimstad og ble kjørt for 14 dager siden.

Rally Larvik 2023 ble en NM runde som på alle måter ble en suksess for arrangøren NMK Larvik. Det var tusenvis av mennesker som fulgte løpet langs løypa i et fantastisk flott og varmt vær. Det var enormt med positive tilbakemeldinger også fra deltakerne i forhold til fartsetappene. Rallysentrum hadde serviceplassen i Hammerdalen og Sliperiet samt start og mål på Mille Maries Plass. Utenfor Bølgen på bryggekanten i Larvik var også med å gi det hele en flott ramme.

På Brunlanes-etappen på Manvik gård, hvor bilene kjører innom gårdstunet , var det rigget til en kjempe Rallyfest med musikk og underholdning hele dagen og utover kvelden etter løpet. Fantastisk.

NRK1 Sporten var og filmet før og under løpet og sending fra Rally Larvik 2023 sendes på NRK1 klokken 22.30 mandag kveld 4. september.

Hele Norgeseliten var på plass med deltagere i alle NM Klasser og ikke minst en utfordrer til totalseieren gjennom 9 ganger Dansk mester, Ib Kragh. Frank Tore Larsen i en WV Polo R5 fra NMK Modum & Sigdal ble en overlegen totalvinner foran Anders Grøndal fra Drammen og vår danske venn Ib Kragh i en Hyundai i20N på 3. plass.

Frank Tore Larsen sikret seg med seieren i Larvik, Norgesmestertittelen i den grommeste klassen, selv om det er 1 løp igjen på terminlisten.

I klassen for eldre firehjulsdrevne biler imponerte Petter Sæves Waskaas fra Siljan i sin Subaru Impreza og med 4. plass totalt og har en solid ledelse i klassen i NM sammendraget.

Steve Røkland vant klassen for nyere tohjulsdrevne biler i en Peugeot 208.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler vant Christian Sagli fra Kongsvinger i en Volvo 242.

Lokal vinner fra NMK Larvik i kasse 15 for eldrehistoriske biler.

NMK Larviks meget erfarne og aktive kartleser Harald Faugstad vant klasse 15 for eldre historiske biler i Haralds strøkne Ford Escort MK II med innleid sjåfør Olav Fredriksen ved rattet.

NMK Larviks andre deltager i løpet Truls Thorsen som kjørte i Volvo Orginal klassen fikk problemer med kjøleviften og måtte ta hensyn til det underveis så motoren ikke gikk varm, men klarte å komme til mål på en 30 plass totalt.

Rally Larvik 2023 ble nok engang en suksess vi kan være stolte av og vi må takke alle våre funksjonærer, beboere, myndigheter, sponsorer, og alle andre som hjelper oss med å sette Larvik på kartet.